INFORMASJON FOR NYE STUDENTER

Gratulerer med studieplass på Norges beste lektorutdanning i landets beste studieby!

Jeg regner med at du sitter på en rekke nye spørsmål om hvordan din nye hverdag som lektorstudent vil bli seende ut. Jeg skal derfor prøve å gi en kjapp innføring i hvordan møtet med studiet blir. Mandag 12. august er det immatrikulering og studiestart i Trondheim, og du vil etter taler og underholdning på campus Gløshaugen bli kjørt opp til NTNU Dragvoll, det campuset du sannsynligvis vil tilbringe aller mest tid på som lektorstudent. Her vil dere få informasjon om utdanningen, fadderuka og Erudio i en forelesningssal før dere etterpå møter deres respektive faddere og fadderuka offisielt settes i gang. Fadderuken er et av studielivets store høydepunkter, og en periode som de aller fleste ser tilbake på med et smil. Mer informasjon om perioden som fadderbarn har faddersjefene Roar og Ingvild skrevet om under fanen “fadderuka”.

Etter fadderuka vil studielivet begynne for fullt. Hvordan studieløpet blir seende ut varierer ut ifra hvilket fag du har valgt som disiplinfag, og på NTNUs nettsider finner du ut hvilke fag du har ved å søke opp din lektorutdanning på “finn studieprogram”, f.eks. lektorutdanning i engelsk, og trykke på “studiets oppbygging”. De fleste studieprogrammene starter rolig med innføring, så det er ingen grunn til å bli stresset enda selv om at det kan føles ut som om man drukner i informasjon. Pensumlister får dere tilgang til etterhvert som studiehverdagen begynner å ta form, og de legges ofte ut på Blackboard, en studieportal lik Fronter eller itslearning som brukes i videregående skole. For å få tilgang til Blackboard anbefaler jeg deg å følge sjekklista NTNU har laget for nye studenter, den er smart og inneholder alt det formelle du trenger å gjøre de første ukene i Trondheim: https://innsida.ntnu.no/ny-student

Pensumbøker kan kjøpes ny på butikken Akademika på Dragvoll, eventuelt brukt på nettsiden www.ibok.no/. Vær obs på at mange forfattere ofte fornyer bøkene sine og at utgaven du kjøper brukt på Ibok kan være utdatert. Ofte kan de likevel godt brukes, hør med foreleserne i faget det eventuelt skulle oppstå i dersom du er i tvil. Du trenger ikke kjøpe bøker før fadderuken begynner, så ingen grunn til bekymring der.

Tirsdag 13. august 2019 kl. 10.00–15.00 har NTNU vrimledagen, en dag med informasjon til nye studenter hvor campuset Dragvoll fylles med relevante stands som viser deg hva Trondheim kan tilby. Dagen kan være nyttig å få med seg, og du kan få ordnet deg gratis adgangskort til NTNU samtidig som du er der. Gjennom appen MazeMap får du tilgang til et kart over Dragvoll som gjør det enklere å finne fram til ulike rom på Campus, og appen er fin å ha i starten når campus enda er en eneste stor labyrint.

Forhåpentligvis gir dette deg svar på mange spørsmål du sitter på som ny lektorstudent, og jeg kan garantere deg at du stiller godt forberedt om du har lest gjennom denne informasjonen. Alt annet får du svar på gjennom første studiedag, faddere og i starten av forelesningene i dine nye fag. Ingen grunn til å stresse, hele prosessen skjer gradvis!

Skulle du likevel lure på noe kan du maile meg via info@erudiontnu.no, så skal jeg svare deg så fort jeg kan gjennom sommeren :)

Gleder meg til å møte på deg 12. august - vi ses!

Viljar Sæbbe, informasjonsansvarlig i linjeforeningen Erudio.